L’Isidre Llevat (generació 5) era el fill petit d’en Joan Llevat “del pi”, besnet dels primers Llevat. Es va casar, a l’església vella del Moster, el mes de març de 1682 amb la Thecla Trilla. Els seus fills (generació 6) foren l’Isidre, en Pere, en Josep, la Rosa, en Gabriel, en Joan, la Gertrudis, la Thecla, en Blai, l’Anna Maria i en Miquel.
L’hereu, l’Isidre, va prendre per esposa, a l’església nova, a la Rosa Garriga, de la veïna La Selva, l’any 1715. Amb ella va portar al món una abundant descendència (generació 7): Joan, Andreu, Isidre, Thecla, Rosa, Joan, Joan Francesc, Pau, Paula, Maria, Francisca i encara un tercer Joan. El segon Joan es va casar el 1740, amb l’Antònia Capdevila, tenint en matrimoni dotze fills de la generació 8; el setè fou en Gabriel, que era pagès com tots els seus ancestres.
Gabriel Llevat Capdevila es casà el 1776 amb la Theresa Contijoch, de Castellvell, el poble veí i ambdós hi anaren a viure. Dels cinc fills de la generació 9, l’Antón, el primer, morí en néixer i el quart, en Gabriel, als 24 anys, en lluitar contra l’exèrcit francès a Tarragona, el 1724. El segon Antoni, que quedà com hereu i al que s’anomenava “Cavalet”, es casà amb la Mariagna Malich. Era el 1801.
La Mariagna tingué tres nadons: l’Antón, la Maria i la Maria Teresa (generació 10). L’Antón deixà el camp i entrà a treballar en una de les bòviles del poble, bòviles que ja feia anys que funcionaven. Conegué a la Theresa Brunet, de la veïna ciutat de Reus, i ambdós es casaren i s’hi traslladaren a viure. Els nens, ja reusencs, Llevat Brunet, es digueren Antoni, Joaquima, Francisca, Gertrudis i Bienvenido (generació 11).
L’Antoni es casà amb la Cinta Barri a la Prioral de Sant Pere de Reus el mes de novembre de 1856. Els arxius eclesiàstics recullen el fet de que l’Antoni Llevat Brunet era un propietari, però no hem pogut trobar en els arxius locals ni en la bibliografia que parla de l’època a Reus, cap altre referència a ell. Sí sabem que va tenir cinc fills: Arturo, Ernesto, Antón, Francisca i Maria del Pilar (generació 12).
De l’Arturo no en sabem res. De l’Ernesto que es va quedar a Reus fent de botiguer. De l’Antón sabem que era viatjant, apart de militant del partit regionalista. De la Francisca, que va morir en néixer. I de la Maria Pilar que es va casar amb un contractista, en Josep Capdevila, i que es varen traslladar a viure a Barcelona.
Va ser el viatjant Antón Llevat Barri qui es va casar, a Arenys, amb la noia local Dolors Ferrer, procedent d’una família benestant del poble, el mes de setembre de 1906. Allà nasqueren (generació 13) l’Ernest (que es féu viatjant, com el seu pare), en Manel (encarregat d’una fàbrica tèxtil), en Jordi (xofer), l’Antònia (que va morir de tuberculosi a Balenyà el 1942, però que va ser esposada, poc abans, pel metge de la clínica que en tenia cura) i en Jofre (que va morir solter en acabar la guerra civil en consell de guerra després d’una vida complexa i difícil).
Veure també: http://familiallevat.com/llevaticidis-varis/
Act. 27-12-2016 i 13-8-2017