A Alcover hi ha hagut vàries branques de la família Llevat. De fet, en Joan Llevat (Moster, 1574), de la segona generació, ja es va casar amb una noia de la vila d’Alcover: la Hierònima Gomis, que era filla del tintorer Mestre Gomis. També d’Alcover venia na Susagna Tell, esposa de Joseph Llevat (Moster, 1660). Tres generacions més tard, a la vuitena, l’ alcoverenc en Joan Planes esposava la Maria Teresa Llevat Papiol el 1770, i quatre anys més tard un amic de l’anterior, que havia quedat vidu –en Francisco Pellicer- ho feia amb la seva germana Francisca. En Francisco Altés Ferrer es casava també amb la Thecla Llevat Capdevila, el 1777. La veïna d’ Alcover Maria Tell ho féu amb Isidro Llevat Capdevila el 1786, ambdós vidus dels seus primers matrimonis.
Ara bé, la primera família Llevat que s’establí a Alcover la formaven el matrimoni d’en Joseph Català i la Maria Theresa Thecla Llevat Monner, que contragueren matrimoni a Sant Miquel d’el Moster el 1800. Se’n anaren a viure a Alcover i allà portaren al món les sis criatures de la generació 9 que dugueren els cognoms Català Llevat.
Vint anys després, el 1820, es casaven a La Selva l’Isidro Llevat Balcells i la Úrsula Farré Solé, d’ Alcover. Entre 1821 i 1831 nasqueren cinc nadons Llevat Soler, però la família acabà tornant a La Selva.
En Josep Escoté Alemany, d’Alcover, prengué per esposa a la Magdalena Llevat Vives, de Cal Mian (veure: http://familiallevat.com/el-crim-de-cal-mian/ ), de la generació 9. Tingueren sis fills amb el cognom Escoté Llevat: Rosa, Pau, Josepa, Rosa, Josepa i Maria Teresa, entre 1820 i 1837.
Encara, finalment, en Francisco Fort Perelló es va casar a Sant Miquel d’ Almoster amb Maria Teresa Llevat Fort, el 1877.
En Josep Llevat Mariné – 1868-1935, generació 11, casat a Almoster el 1894 amb Rosa Badía Minguella, veure http://familiallevat.com/en-josep-llevat-…ria-llevat-badia/ – era nebot segon dels Escoté Llevat. L’avi del primer era germà gran del pare dels segons. En l’àlbum de fotografies familiars dels Llevat Mariné-Badía Minguella s’hi trobaven arxivades dues fotografies de Pau Escoté Llevat i de Rosa Escoté Llevat, nascuts respectivament el 1822 i el 1827. Han pogut ésser identificades perquè en Josep Llevat Mariné hi va escriure al dors “Tio Escoté de Alcover” i “Tia Roseta Escoté de Alcover”.
Tenint en compte que els models aparenten entre 25 i 30 anys, cal pensar que aquestes fotografies varen realitzar-se al voltant del 1850 i segura abans de 1855.
Recordem que en Ramon Alabern i Moles, va ser el primer fotògraf català de la història. Ell és qui va fer els primers daguerreotips a Barcelona, a Catalunya i a l’Estat espanyol, el matí del dia 10 de novembre de 1839, al Pla de Palau de Barcelona. Per tant nomes 11 anys abans.
Les fotografies de la família Escoté Llevat porten al dors del cartró la identificació del fotògraf: Antonio F., “dit Napoleón”, “Rambla frente a Santa Mónica, Nº 15, Piso 2º. Barcelona”, on es devien traslladar des d’Alcover, previsiblement amb el propòsit de posar-se davant la cámara. I possiblement siguin les fotografies identificades existents més antigues d’un membre de la família Llevat.